Ezúton szeretném megköszönni a II.számú gyermekklinika intenziv osztályának azt a példás munkát, amit tapasztaltam akkor, amikor a kislányom, Eliza a születése után felkerült a PIC-re. Ez a honlap egy rövid bemutató a PIC-ről, illetve az onnan gyógyultan távozó babákól.

Köszönettel, Tresó Pál

Az osztály 1973-ban alakult.
Elsődleges feladata azon koraszülöttek és beteg újszülöttek ellátása, akik azonnali intenzív megfigyelést, hosszú távú gépi lélegeztetést igényelnek.

Betegforgalma: 250-300 beteg/év
A tartós gépi lélegeztetések száma: 130-160/év

A magyarországi neonatológiai ellátás legmodernebb eszközeivel rendelkezik az osztály (légzésfunkciós monitorizálás, magas frekvenicájú lélegeztetés). Ezenkívül kivizsgálja és ellátja az újszülöttkorban jelentkező betegségeket, szükség esetén elvégzi a beteg műtéti (szívsebészeti, idegsebészeti, szemészeti) előkészítését és posztoperatív kezelését.
Hátteret biztosít a klinika újszülöttsebészeti tevékenységének posztoperatív ellátásához. Az osztály munkáját segíti a központtal szoros szakmai kapcsolatban álló speciális neonatológiai mentőszolgálat. Szorosan együttműködik a klinika neonatológiai, neurológiai, kardiológiai és genetikai ambulanciájával.

Az osztály megbízott vezetője: Dr. Pataki Margit egyetemi tanársegéd pataki@gyer2.sote.hu
Az osztály további orvosai: Dr. Karádi Zoltán klinikai orvos karesz@gyer2.sote.hu
Dr. Bélteki Gusztáv klinikai orvos guszti@gyer2.sote.hu
Dr. Szabó Erzsébet klinikai orvos
Az osztály főnővére: Lendvayné Fejes Klára

Osztályunkról gyógyultan távozó gyermekek

Címünk:
SOTE II. sz. Gyermekklinika
1094 Budapest, Tűzoltó út 7-9. 9. épület, II. emelet
Telefon: 215-85-44, 215-13-80/2833 m.


Látogatók száma: